Å sy egne barneklær

Å sy sine egne klær og barneklær er en trend som nå igjen har begynt å gjøre seg gjeldene etter et opphold på et par tiår. På nettet florerer det av sider som viser hvordan man syr egne klær på ”1-2-3”, og det har aldri vært lettere å få tak i informasjon enn det er i dag!

Det finnes også bøker å få tak i skrevet av drevne syere, hvor man får tips til hvilke myke stoffer som passer til små barn, kvaliteten på ulike tekstiler og sømmer.

Enklere enn de fleste tror

Mange vegrer seg for å sy klær selv og ser på symaskinen som en forhistorisk dings som de ikke ønsker å ta i med ildtang. Så feil kan man ta. Å sy klær er nemlig enklere enn hva mange tror, skal man tro alle syblogger og sybøker der ute. Alt man trenger er et stoff man liker, en grei symaskin og en relativt enkel oppskrift man kan følge. Om man senker ambisjonsnivået de første gangene man prøver seg på pedalen, og har litt tålmodighet, er det utrolig hva man kan få til.

Noen har til og med startet en egen bedrift fra kjøkkenbenken og selger hjemmesydde barneklær til markeder og butikker. Folk er bevisste på kvalitet og det finnes også et stadig sterkere ønske om at det man kjøper skal være så genuint som mulig.

Miljø og økonomi

Å sy egne klær er udiskutabelt gunstig for både miljøet og økonomien. Vi lever i en verden hvor forbruket stadig øker i rekordtempo, men de snikende trendene innen hjemmesydde klær er et aldri så lite tegn i tiden om at de også finnes en motvekt. Det er billig å kjøpe stoff og tråd av god kvalitet, og det er utrolig gøy å sy! Her er det bare å gi seg i kast med kreative utfoldelser.