Barnefamilie med gjeld? Refinansier boliglånet!

Coronapandemien har rammet landet hardt. Er du en av dem som har blitt permittert eller har mistet jobben? Da er det godt mulig du har opparbeidet deg litt forbruksgjeld, særlig dersom du har barn.

Situasjonen vi befinner oss i har gått hardt utover mange husholdninger. I følge en spørreundersøkelse gjort av SIFO i fjor, svarte 1 av 10 at de hadde økonomiske problemer for øyeblikket. Blir man permittert må man kanskje vente en stund på å få dagpenger, og i mellomtiden er det lett å ty til kredittkort og nedbetalingsløsninger.

Barn er en stor glede – og en ekstra utgiftspost

Særlig når man har små barn kommer utgiftene på løpende bånd, som barnehage og diverse utstyr, leker og klær, når barnet stadig vokser. Siden barna våre gir oss stor glede og er det viktigste i livet vårt, kan det føles tungt å kjenne på at økonomien ikke strekker til. Dersom du er en av dem som har tatt opp kredittgjeld for å få endene til å møtes, finnes det mange gode løsninger, særlig hvis du eier egen bolig. Et Google-søk på refinansiering boliglån gir mange treff, så her er det mange muligheter!

Søk om å refinansiere boliglånet

Usikret gjeld er dyr gjeld. Prisen du betaler for å få tilgang på kapital eller å få tilsendt varer du ikke kan betale for enda, er svært høy. Derfor er det lurt å gjøre alt du kan for å få renten ned. Det lønner seg å samle alle smålån i ett større lån. Dette kalles refinansiering. Alle kan søke om refinansiering av gjelden sin, men eier du egen bolig gir dette deg en stor fordel. Siden banken kan ta sikkerhet i boligen er lånet svært trygt for dem å bevilge.

Derfor vil det sjelden være et problem å be om å øke boliglånet ditt i egen bank, for å bli kvitt kredittkortgjelden. Dersom du får nei på grunn av for mye gjeld, kan du også be om lån med sikkerhet i boligen din hos andre aktører. Dette kan du lese mer om ved å følge linken i forrige avsnitt. Dersom dere fremdeles er i pengeknipe, kan du spørre om å øke lånet litt mer enn beløpet kredittgjelden din ligger på. Slik kan du sørge for å kunne skaffe alt familien din trenger, med det mest gunstige lånet du kan få tak i.