Batteridrevne leker

Det har blitt veldig populært med batteridrevne leker, og de kan være skikkelig underholdende. Av og til kan de også være til litt irritasjon for de voksne, men det viktigste er tross alt at barna liker lekene sine, enten det er håndholdte spill, dukker eller batteridrevne biler. Leker som inneholder batteri passer best for litt større barn. Hvis de skal brukes til småbarn, må du i hvert fall holde øye med dem, slik at de ikke får tak i batteriene og svelger dem med uhell. Sjekk hvor sikre batterilokkene er, og ikke la barna leke alene med leker som inneholder batterier.

De litt eldre barna kan fint leke med batteridrevne leker, og her går det ofte mange batterier. Da er det greit å finne billige batterier slik at du kan spare noen kroner. Du finner billige batterier på nettet, og her finner du alle typer batterier på samme sted, slik at du kan handle alt på en gang. Batteriene leveres på døra eller til et utleveringssted i nærheten av deg. Kjøp gjerne litt ekstra, slik at du alltid har batterier liggende. Helger og helligdager kan bli veldig lange dersom du går tom for batterier til barnas yndlingsleker. Hvis du kjøper batteridrevne gaver til jul og fødselsdager er det selvsagt også lurt å ha batterier liggende når gaven åpnes, slik at lekene kan tas i bruk umiddelbart. Samtidig som du kjøper batterier tilb barna, kan du kjøpe noen til deg selv. Husk ekstra batterier til kameraer. Da kan du bytte batteri når du er tom for strøm, i stedet for å vente i timevis mens batteriet lades.

Gode tips

Batterier varer ikke evig. Hvis et batteridrevet produkt har stått ubrukt lenge, kan batteriene være korrodert og ikke virke. Batterier som blir stående lenge i et produkt kan også ødelegge produktet. Dersom du ikek skal bruke en ting på lenge, er det derfor lurt å ta ut batteriene før du legger vekk leken eller gjenstanden. Ikke sett i nye batterier før produktet skal brukes igjen. Det er generelt lurt å bytte batterier med jevne mellomrom, selv om de gamle ikke er tomme for strøm.

Husk også at ikke alle batterier er vanntette. Her gjelder det altså å kjøpe rett type batteri til det aktuelle produktet. Dersom du vet at en leke skal bruke i vann eller i regnet, må du sørge for at batteriene tåler vann.

Kast batteriene på riktig måte

Lever inn brukte batterier på miljøstasjonen. Det er veldig viktig at du kaster brukte batterier på riktig måte, ellers kan de gjøre stor skade. Brukte batterier skal ikke kastes i restavfallet eller sammen med plast. Hvis du skal kaste brukte leker, må du alltid sjekke om de inneholder batterier og fjerne disse. Batterileker som brukes korrekt er ikke farlige. De kan være veldig morsomme. Men batterier skal ikke komme på avveie. Vær ansvarlig og lever brukte batterier når du er på butikken. Mange kjøpesentre og butikker har egne mottak for batterier og småelektrisk avfall. Hvis du er flink til å levere inn brukte batterier, kan du med god samvittighet kjøpe batterileker til barna dine, og samtidig lære dem å sortere avfall på en ansvarlig måte.