Trendy med brukte barneklær

Det er en stadig økende trend å kjøpe brukte barneklær. Å kjøpe brukt er fornuftig både for miljøet og økonomien. Barna vokser i rekordfart, spesielt i småbarnsfasen. Bodyen som passet forrige måned passer ikke lenger i dag, og kjøper man brukt kan få tak i fine skatter uten at det gjør alt for store innhugg i økonomien.

Man finner en rekke butikker på nettet som satser på bruktklær, og foreldre er også flinke til å utveksle klær til barna seg i mellom. Mange arrangerer klesbyttedager hvor alle har med seg gamle klær som de ikke lenger har bruk for.

Bruktbutikker på nettet

Nettet florerer av butikker som tilbyr brukte klær, og her kan man finne barneklær som koster en brøkdel av prisen. Her kan man finne billige barneklær uten at det går på bekostning av kvaliteten. Barna skal ha klær som tåler vilter lek, fart og moro! Plaggene må også tåle mange runder i vaskemaskinen etter spagetti-søl eller andre gastronomiske uhell.

Kollektive holdningsendringer

Det er i ferd med å skje noe med vår kollektive bevissthet rundt forbruk og mote, også når det gjelder barneklær. Det finnes flere eksempler på hvor den kommersielle motebransjen har blitt avslørt for uetiske arbeidsforhold og slavelignende lønninger. Dette er også med på å endre kjøpevanene til folk flest. Danske og svenske myndigheter er i ferd med å ta grep for å fremme en mer bærekraftig politikk rundt tekstilbransjen, og i et større bilde kan det virke som at myndighetene begynner å ta ansvar.

Det er en delingskultur på fremmarsj, og stadig flere aksepterer at nytt ikke nødvendigvis er synonymt med rett fra fabrikken eller butikkhylla på kjøpesenteret. Bruktbutikker med kommersiell teft er et fremtredende fenomen som ser ut til å øke for hver dag som går, og det blir også lettere for forbrukerne å både gi bort og selge gamle klær for en liten slant, snarere enn å hive det i restavfallet.