Våre beste tips for å gjøre bilholdet rimelig for familien

Bilen er svært nyttig å ha dersom man har barn som skal hentes og leveres, handling og pendling til jobb. Det å eie en bil medfører også mange kostnader, og dersom det finnes mulighet til å spare penger på enkelte ting bør man jo gjøre det. I denne artikkelen har vi samlet våre beste tips for å gjøre bilholdet billigere slik at bilen ikke blir en så stor belastning på familiens økonomi.

Unngå å kjøpe en fabrikkny bil

Lukten av ny bil og alle finessene en helt ny bil har er noe alle ønsker seg, men den største posten man kan spare på når man skal kjøpe bil er å kjøpe en bil som er nesten ny. Det aller største verditapet på en ny bil oppstår det første året, faktisk i det du kjører bilen ut fra forhandleren! Kjøp derfor en bil som er tre til fem år gammel for å få nyest mulig bil til lavest mulig pris. Da får du en bil som i de fleste tilfeller har flere år igjen av nybilgarantien.

Kjøp dekk online for best mulig pris

Dekkene er en av bilens viktigste deler. Det er også en av delene som må byttes med jevne mellomrom. Man må alltid passe på å ha tilstrekkelig med mønsterdybde på både sommerdekk og vinterdekk, men bildekk er laget av gummi og de har en viss levetid selv med tilstrekkelig mønsterdybde. Spesielt dersom de har blitt lagret utendørs eller i mindre optimale forhold.

Dekkene har mye å si for hvor trygg bilen er på veien, og det er ikke her man vil spare penger ved å bruke gamle dekk. Kjøp derfor billige sommerdekk på nett slik at du føler deg trygg på veien, uten å bruke unødige penger.

Kjør økonomisk

Drivstoff har blitt dyrere i løpet av de siste årene, og man kan faktisk spare ganske mye ved å kjøre litt mer økonomisk. Det hjelper også å passe på å fylle tanken når prisen er lavest. Det kan derfor være lurt å holde et øye med prisen på bensinstasjoner i nærheten og fylle når de er lavest.

Det å kjøre mer økonomisk handler i stor grad om å trykke mindre på gassen, og å bruke girene bedre. Når bilen står i gir trekkes den fremover av motoren eller av tyngdekraften. For å utnytte tyngdekraften i nedoverbakker lar man enkelt og greit bare billen trille mens den er i gir. Da bruker man ikke drivstoff. Dersom man trykker inn klutsjen i nedoverbakker vil girene kobles fra og motoren bruker nå drivstoff for å holde seg i gang. Man bør bruke denne teknikken i lange nedoverbakker eller når det er glatt. Da vil man kunne kontrollere farten ved hjelp av motstanden i girene og ikke via hjulbremsen som kan gå varm dersom man har en veldig lang bakke eller man kan skli dersom det er glatt.

Et annet tips for å redusere bilens drivstofforbruk er å sørge for at man har dekk med nok mønsterdybde og riktig trykk. Feil dekktrykk kan øke drivstofforbrukket, og over tid kan dette utgjøre en stor forskjell i drivstoffkostnader.