Lydbok for barn

Barn bør bli kjent med litteratur allerede i ung alder, fordi dette gir dem kreative evner og fantasi. En del av det å være barn er å leke med tankene før språket er godt utviklet. Når barnet blir lest for, vil også ordforrådet bli bedre. Barn har enorm lærekapasitet, og kan faktisk lære nye språk i løpet av kort tid. Det er ingenting i veien for at en lydbok også kan brukes når barnet skal kose seg i sofaen en lørdags formiddag.

Lydbok fra biblioteket

Det er altfor mange som ikke benytter seg av de offentlige tjenestene som biblioteket er. Her kan man låne bøker gratis og ta med hjem for lesing. Barn kan ha mye glede i å gå på bibliotek i helgen eller etter barnehagetid. Sammen kan man bli enige om lydbøker som barnet kan låne med hjem.

Lydbok apper

Det fins mange lydbokapper på markedet også. De laster man ned i AppleStore eller Google Play. De fins i prinsippet tre aktører man bør sjekke ut. Det er disse Storytel, Fabel og E-bok. Her kan man prøve tjenesten gratis i en måned og finne både gamle barnefortellinger og nye bestselgere. For eksempel kan man lytte til Albert Åberg eller Mormor og de åtte ungene, eller helt nye klassikere fra Maja Lunde og den tullete historien om Kokos Bananas.

Det er bare å trykke på knappen og begynne å lytte. Enkelt for de voksne og enkelt for barna. Når barn lytter til barnebøker, kan de lettere leve seg inn i fortellingene og la fantasien få fritt utløp. Et månedsabonnement koster mindre enn å kjøpe en bok hos forhandleren, så er familien glad i bøker kan man få ubegrenset tilgang!

Kjøpe lydbok i bokhandelen

Lydbøker er genialt på så mange måter. Se for deg at familien skal på ferie, og barna kjeder seg i baksetet. Hva er bedre enn å gi dem hver sin lydbok, som kan lastes ned til offline modus? Vil man handle dem i bokhandelen, er det også mulig. Da får man førstehånds inntrykk av lydboka, som har mange kapitler og eget omslag. Om man velger å låne, bruke appen eller kjøpe i en fysisk butikk, så vil alltid lydboka ha sin verdi. Den gir fantasien fritt spillerom og pusterom for liten og stor.