Tips for billigere barneklær

Når man har barn, legger man ofte igjen store summer i butikker som selger barneklær. I løpet av året trenger barna mange typer tøy, spesielt siden vi har så mange sesonger og typer vær i Norge.

Barna trenger klær som egner seg for våren, sommeren, høsten og vinteren, og man skal gjerne ha flere skift som dekker mange behov. For eksempel må man både ha regntøy og støvler når det regner, og varmt tøy for de kaldeste dagene om vinteren. Da trenger man også gjerne flere lag, både undertøy, mellomlag i fleece eller ull, og yttertøy som både holder vann og søle ute, mens barnet samtidig skal føle at klærne er behagelige å gå i.

Det finnes mengder av flotte butikker for barneklær, og mange av dem har gode priser i utgangspunktet. Likevel kan det ofte bli dyrt å kjøpe store mengder barneklær, spesielt hvis man har flere barn. Noen plagg kan barna selvfølgelig arve etter hverandre, men det er ikke alltid det er mulig å bruke de samme klærne til flere barn. Derfor kan det være en god idé å finne måter å spare penger på når man skal handle inn klær til barna til alle sesongene.

En av disse måtene er å følge med på tilbud i butikkene. I dag har de fleste butikkene for barneklær også egne nettsider og muligheter til å handle på nettet, og ofte har butikkene spesielle kampanjedager eller rabatter som bare er mulig å få på nett. En annen måte å få reduserte priser på barneklær er å undersøke om det finnes rabattkoder. Det finnes flere nettsider der det er mulig å finne rabattkuponger og rabattkoder for barneklær, og en av disse er Topprabattkode.no. Her kan du finne forskjellige typer rabattkoder som du kan bruke når du handler barneklær på nett, og rabattkoden legges til i bestillingen din før du betaler for varene i kassen i nettbutikken.

Brukte klær

Det finnes selvsagt flere måter å spare penger på, for eksempel at man kjøper brukte barneklær. Da kan man kanskje bare betale en liten sum for flott tøy. Noen steder arrangeres det også byttedager der man kan bytte til seg tøy som noen ikke har bruk for lenger. Da kan man være heldig å få fine plagg helt gratis, eller kanskje man bare må betale en symbolsk sum hvis man ikke har noe som man kan gi i bytte. Dette er en flott ordning som gjør det mulig å ha gjenbruk, og man slipper å kjøpe alt flunkende nytt.

Sparegris og penger

Hvis man er flink til å sy, er det selvsagt også mulig å sy om gamle klær til fine barneplagg til poden eller veslejenta. Dette er kanskje mest aktuelt mens barna er helt små, siden barna ofte får egne preferanser når de blir litt eldre. En ting som likevel ikke går av moten, er hjemmestrikkede gensere. Det er også fullt mulig å strikke ullbukser og sokker selv, og kanskje kjenner man noen som har litt garn til overs som man kan få. Da blir barneklærne nesten helt gratis, så sant man gjør jobben selv.