Klærne du må ha til en nyfødt

Å bli forelder er noe av det aller største du kan oppleve i livet, og spesielt den første tiden kommer du helt garantert til å gå rundt og være konstant forvirret. Alt er nytt og det skjer ting hele tiden. Det kan være lurt å være litt forberedt med et grunnleggende utvalg av barneklær på plass.

Dere kommer helt sikkert til å få en mengde klær fra familie, venner og bekjente. Et råd kan være å ønske seg klær i litt større størrelser, det går veldig for å vokse ut av størrelse 0 – 6 måneder. Da trenger dere kanskje ikke 50 sett med akkurat den størrelsen…

Mange bodyer og strømpebukser

babyEn nyfødt baby reiser seg ikke opp og løper rundt de første månedene, det gjør det egentlig også litt lettere å prioritere hvilke klær som er nødvendige. Pene gensere, olabukser og skjorter kan se flotte ut, men er kanskje ikke veldig praktiske eller nødvendige. Det som er helt kritisk er enkle plagg som bodyer og strømpebukser.

Pass på å kjøpe plagg som er enkle å ta av og på, med for eksempel smarte måter å kneppe eller knyte sammen plagget. Det går heller ikke helt å undervurdere hvor mange eksemplar dere trenger av disse helt enkle plaggene. Du er egentlig garantert at det skjer et lite uhell med en gang du har kledd på babyen, og da er det bare å skifte igjen.

Klær avhengig av sesong

Nyfødte kan ikke regulere sin kroppstemperatur på en god måte, så det er viktig at du hjelper barnet ditt å være kledd riktig. Det betyr varme klær om vinteren, men selvfølgelig da også lette klær om sommeren, så babyen ikke blir for varm. Dette får du mer informasjon om fra helsestasjonen og lignende, men det kan være greit å kjenne på nakken til babyen, hvis han eller hun svetter der er det alt for varmt.

En nyfødt vokser veldig raskt, så tenk på å bare kjøpe de klærne du trenger der og da, du vet aldri nøyaktig hvilken størrelse som passer om en måned eller et halvt år.